divendres, 6 d’abril del 2018

La Caixa de Solidaritat fa efectiva la Llibertat del MHP Puigdemont


La Caixa de Solidaritat fa efectiu el pagament de la fiança de Carles Puigdemont perquè pugui quedar en llibertat





Ahir al vespre, la Caixa de Solidaritat va dipositar els 75.000 euros de fiança que el jutge Schleswig-Holstein havia imposat perquè Carles Puigdemont sortís en llibertat després que considerés que no hi havia, en cap cas, delicte de rebel·lió en les seves actuacions.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va voler agrair les aportacions que ha fet la societat a la Caixa de Solidaritat, que ja ha dipositat 3.959.588 d’euros en fiances derivades del procés independentista. De fet, l’objectiu d’aquesta Caixa era, precisament, fer front a les despeses derivades dels embats judicials i de la repressió econòmica de l’Estat espanyol en tot el procés d’independència.

Conjuntament amb el tresorer de l’ANC, Joaquim Arnau, i Òscar Gimeno, membre de la junta directiva d’Òmnium Cultural, l’altra entitat que gestiona conjuntament amb l’Assemblea la Caixa de Solidaritat, Paluzie va voler compartir la importància de la decisió del jutge de Schleswig-Holstein.

Per la presidenta de l’ANC, aquesta decisió és una “cleca en tota regla” a la justícia espanyola perquè nega l’existència de violència i, per tant, desmunta tot l’argumentari de la justícia espanyola i del jutge Llarena, basat en “un relat inventat” centrat en una “violència inexistent”.

Per Paluzie, no seria comprensible que el màxim responsable del govern no fos jutjat per rebel·lió i, en canvi, els seus consellers, sí. Una diferència de criteri que, al seu parer, seria una “vergonya” i que hauria de replantejar que l’Estat fes les coses “de manera correcta”.