dijous, 2 de març del 2017

Adhesions al PNR


La Plataforma pel Dret a Decidir 
del País Valencià 
se suma al Pacte Nacional pel Referèndum

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) s’ha adherit a la campanya de suport al Pacte Nacional pel Referèndum, que, a proposta del Parlament de Catalunya, i amb l’impuls del Govern català, es va constituir oficialment el 23 de desembre del 2016. Així doncs, la PDaD se suma a les altres entitats socials, culturals i polítiques, i ciutadans a títol individual, amb el propòsit d’impulsar un pacte entre els governs de l’Estat i la Generalitat que permeti la celebració d’un referèndum perquè la ciutadania pugui votar el seu futur polític com a nació.

Precisament, el Pacte Nacional pel Referèndum va donar el 21 de febrer el tret de sortida de la campanya per sumar adhesions de la societat civil i política al manifest fundacional. L’objectiu és aglutinar el màxim de sensibilitats al voltant d’aquest text, responent a la voluntat de transversalitat i pluralitat que té el Pacte des del seu naixement. Moltes entitats, ajuntaments i diputacions ja s’han sumat al text de consens aprovat en la darrera reunió del Pacte Nacional de l’1 de febrer. El manifest fundacional recull el pla d’acció per arribar a la celebració d’un referèndum efectiu i vinculant políticament.

Com una de les tres potes de la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, juntament amb l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la PDaD considera que dins de la transversalitat ideològica del Pacte Nacional hi ha d’haver lloc també per a la solidaritat entre els territoris dels Països Catalans.

Així doncs, la plataforma liderada per Antoni Infante ha fet pública aquest dijous, 2 de març, una nota en què, en primer lloc, rebutja els processos judicials contra persones i càrrecs polítics partidaris de l’exercici del dret a decidir i el dret d’autodeterminació, entenent que són “una agressió vers la democràcia i impropis d’un vertader Estat de dret”.

“L’Estat espanyol no pot pretendre solucionar amb plantejaments policials i/o amb el codi penal un conflicte que és polític i que només pot tindre una solució política”, afirma la gent de la PDaD, que hi afegeix: “Els problemes de la democràcia se solucionen amb més democràcia”.

La PDaD recorda, així mateix, que “tota font de poder polític emana del poble” i que, per tant, les institucions i totes les normes jurídiques “han de descansar en la voluntat democràtica lliurement expressada pel poble”.

Amb aquesta adhesió al Pacte Nacional la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià reclama “una sortida democràtica a la voluntat de decidir del poble català, i dona suport a les institucions catalanes i al poble català en la seua determinació de celebrar un referèndum”.

Si voleu adherir-vos al Pacte nacional pel Referèndum, hi podeu fer aquí

Enric Duran Padrós
Font: lliure i m¡llor.cat