dimarts, 3 de gener del 2017

Fem Futur

FEM FUTUR, 
la precampanya de l'ANC
 pel SÍ al Referèndum



Aquest dimarts al matí a Marina, la seu de l'ANC, hi ha hagut la presentació de  la precampanya pel referèndum pel President Jordi Sánchez, la Vicepresidenta Natàlia Esteve i la membre del SN Àngels Folch.
 "Fem futur" no és pròpiament la campanya per demanar el Sí, sinó que es tracta de les mobilitzacions prèvies a la campanya definitiva. En Jordi Sànchez, ha presentat les noves accions com "la darrera campanya de l’ANC". Es preveu que la precampanya acabi al juny, quan  es calcula que es convocarà oficialment el referèndum. Aleshores, s'engegarà la campanya definitiva per demanar el vot pel Sí.

"Fem futur" es dirigirà sobretot als demòcrates, votants de partits no independentistes però partidaris del dret a decidir, que encara no tenen clar què votaran al referèndum. Així, ens esforçarem per convèncer les bases dels Comuns i del PSC perquè se sumin al referèndum, encara que no sigui pactat amb l'Estat. D'altra banda, l'entitat també enfocarà la campanya a informar els catalans residents a l'estranger sobre la consulta, prevista de moment per al setembre.
 "Fem Futur" neix amb la voluntat de combatre els arguments de la por de l'Estat espanyol.

Temàtiques mensuals

La precampanya començarà oficialment el 15 de gener, coincidint amb la reunió del Secretariat Nacional de l'ANC (a Sant Feliu de Llobregat), i s'organitzarà amb tres nivells: nacional, internacional, i sobretot local. La membre del Secretariat Àngels Folch ha afegit que aquesta precampanya necessitarà molts voluntaris i, fins i tot, els anomenats súpervoluntaris, gent disposada a organitzar actes més enllà del seu municipi, per centrar-se en aquelles localitats on hi ha més indecisos.

Aquesta campanya treballarà a partir de temàtiques mensuals. Cada mes hi haurà un àmbit comú entre els actes locals, nacionals i internacionals. El primer tema serà el de les infraestructures i la mobilitat eficient. També n'hi haurà sobre la regeneració democràtica o l'Estat del benestar.

Zones prioritàries

La campanya cobrirà tot el territori però es concentraran els esforços, sobretot, en les zones "prioritàries" del país: el Barcelonès, el Vallès Occidental (sobretot a Badia, Cerdanyola, Castellar i Terrassa), el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, el Tarragonès i el Garraf.

"Fem futur" se centrarà en els components de l'emotivitat i el sentiment, i en els arguments. "Donarem una pluja permanent de raons".

La campanya serà de "proximitat" i  servirà per demostrar que l'ANC està "preparada" per culminar el seu gran objectiu: el naixement de la República. "Que ningú no dubti que estem a punt per encara l'últim trajecte", ha destacat el president de l'entitat.