divendres, 2 de desembre del 2016

Una imatge val més que mil paraules


Cinc mapes econòmics que ensenyen que els Països Catalans són diferents d’Espanya

El vot negatiu del País Valencià, les Illes i el Principat al sostre de dèficit de Montoro no és pas cap fet aïllat

La reunió del Consell de Política Econòmica a Madrid s’ha acabat amb un resultat molt clar: Catalunya, el País Valencià i les Illes s’han oposat al sostre de dèficit proposat pel ministre Montoro. Els tres països catalans han estat les úniques comunitats que han dit que no a la proposta.

No és pas cap casualitat. Hi ha un bon grapat de dades econòmiques que, posades en un mapa, dibuixen per una banda els Països Catalans i pe una altra la resta de l’estat, i molt notablement Espanya. Us n’oferim uns quants.

1.Els vots al Consell de Política Econòmica. Els tres països catalans són els únics de votar-hi en contra.
2. El creixement interanual del PIB per comunitats autònomes. Els Països Catalans són els únics que creixen per damunt del 3%.
3. La inversió de l’estat espanyol per habitant. Els tres països catalans són els únics que reben menys de 160 euros per habitant. (Madrid no arriba a 160 euros només si no es compten els diners de la capitalitat.)




4. El nombre de funcionaris per comunitat autònoma. Els Països Catalans són els únics que tenen menys del 13% de funcionaris sobre el total de la població assalariada.


5. El dèficit fiscal. Els tres països catalans són els que tenen el dèficit fiscal més elevat.

Font: Vilaweb