diumenge, 6 de novembre del 2016

Fem les coses ben fetes


Solidaritat amb Venturós i amb els Mossos


La independència no la portaran els funcionaris en forma d'encàrrec de no se sap ben bé qui, però menys encara ens Mossos d'Esquadra. No sé qui pot contemplar com a desitjables uns policies que obeissin -o no- els jutges en funció de les seves preferències polítiques. Són els representants electes i la mateixa societat mobilitzada els encarregats de generar, des de la legitimitat democràtica, una nova legalitat a la qual aquests mateixos funcionaris, en el seu moment, s'hauran atenir escrupolosament.

Això no vol dir que l'alcaldessa de Berga no hagi de desobeir la citació d'un jutjat. Ho ha de fer perquè el seu partit s'hi ha compromès davant de la societat i aquest gest, com tants d'altres des de l'àmbit municipal, empeny la societat catalana una mica més enllà dels límits del règim del 78. En aquest sentit, és evident que Montserrat Venturós ha tingut un suport ampli i notori més enllà de la seva ciutat i les seves sigles. Però és un compromís polític que afecta a un representant electe. Als funcionaris, a diferència dels alcaldes, no se'ls vota. Encara que els paguem el sou entre tots.

Dit això, està clar que els Mossos tenen una significació política evident. Sense aquest cos controlant carrers i carreteres no haurien estat possibles cap de les grans manifestacions de l'independentisme massiu dels últims anys. Algú s'imagina la Via Catalana amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil patrullant? En fi, que tota la solidaritat amb Montserrat Venturós i tot el suport als mossos que la van haver de detenir.



Salvador Cot
Font: El Món.cat