dissabte, 26 de novembre del 2016

D'això en diuen dialogar...



El Tribunal Constitucional (TC) suspendrà
 la setmana que ve el pla per fer 
un referèndum a Catalunya el 2017. 




El Parlament va aprovar el passat 6 d'octubre, en el debat de política general, la realització d'un referèndum i el Govern espanyol va recórrer immediatament els acords de la Cambra catalana, plantejant un nou incident d'execució de sentència el passat dia 14 d'octubre.



En aquesta impugnació s'incloïa la petició que el Constitucional comuniqui a la Fiscalia General de l'Estat l'incompliment de les seves anteriors resolucions sobre el procés sobiranista. Davant d'aquest nou conflicte, el TC preveu aprovar la setmana que ve una providència per la qual admetrà a tràmit l'incident d'execució de sentència presentat pel Govern, i alhora suspendrà els acords adoptats pel Parlament i obrirà un termini d'al·legacions per a les parts.

La resolució sobre la legalitat o no de la nova full de ruta sobiranista i de la convocatòria d'un referèndum al 2017 queda per a un moment posterior. El TC tornarà a plantejar-se llavors si es dirigeix a la Fiscalia amb un altre testimoni de particulars sobre les decisions del Parlament en general i les de la presidenta de la Cambra catalana, Carme Forcadell, en particular.

Agència Europa Press
Font El Món.cat