dilluns, 3 d’octubre del 2016

Resposta de JuntsXSi a la Fiscalia

Llach troba "indignant" pertànyer 
a un Estat que considera
 "delicte" consultar la ciutadania


"Encara ens dóna més força per materialitzar el mandat democràtic del 27-S. Proclamem que seguirem endavant"




El grup parlamentari de Junts pel Sí (JxSí) ha expressat ple suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau després que la Fiscalia hagi demanat 10 i 9 anys d'inhabilitació per haver organitzat el procés participatiu del 9-N. "No estan sols, el 9-N som tots", ha expressat el diputat Lluís Llach, que ha dit que és "indignant" pertànyer a un Estat que considera "delicte" consultar la ciutadania. "En una democràcia no es poden inhabilitar les urnes, fer-ho és una vergonya democràtica", ha reblat. Per això, davant "una persecució judicial en tota regla i un Estat al·lèrgic a la democràcia", han refermat que avui repetirien "amb la mateixa determinació" el 9-N. "Encara ens dóna més força per materialitzar el mandat democràtic del 27-S. Proclamem que seguirem endavant", ha avisat.


Imatge d'unitat del grup parlamentari de Junts pel Sí per rebutjar de ple les peticions de penes de la Fiscalia per a l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'excvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau per l'organització del 9-N. Una àmplia representació de la direcció del grup parlamentari, amb Jordi Turull, Roger Torrent, Anna Simó, Lluís Corominas, David Bonvehí i Lluís Llach al capdavant, ha comparegut en roda de premsa a la cambra catalana per llegir un manifest crític amb l'escrit del ministeri públic.


"Mas, Ortega i Rigau no estan sols, el 9-N som tots. El 9-N va ser un exemple de democràcia i participació", ha constatat Llach, alhora que ha assegurat que "la democràcia i les urnes són l'únic camí". "Avui repetiríem amb la mateixa determinació democràtica el que vam fer aquell dia", ha prosseguit.


L'intent de "judicialitzar" un anhel polític dóna "més força" al grup parlamentari a l'hora de "materialitzar" el mandat democràtic del 27-S. "No serviran de res les amenaces", ha advertit el diputat. "denunciem aquesta injustícia sense precedents i proclamem que seguirem endavant", ha conclòs. 


Font: El Món.cat