dimarts, 25 d’octubre del 2016

L'Assemblea de càrrecs electes

L’AMI aprova demà promoure l’Assemblea d’Electes, 

sense cap calendari concret



Aquest serà l'òrgan encarregat de suplir les institucions catalanes -Generalitat i Parlament- en el suposat cas que l'estat espanyol decideixi de suspendre l'autonomia







La Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) es reuneix demà de forma extraordinària per aprovar la creació i l’impuls de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), l’òrgan encarregat de suplir les institucions catalanes -Generalitat i Parlament- en el suposat cas que l’estat espanyol decideixi d’aplicar l’article 155 i suspendre l’autonomia. Aquest moviment s’ha gestat en els últims mesos i que es vol activar arran de l’ofensiva judicial que està portant a terme el poder judicial espanyol.

L’assemblea d’electes fa una tria inicial que inclou 9.077 regidors i batlles, 135 diputats del Parlament, 47 diputats del congrés espanyol, 16 senadors i 8 eurodiputats catalans. Aquesta suma inclou tots els càrrecs electes catalans de tots els colors polítics i més tard caldria veure quants d’ells decideixen de donar suport a l’assemblea. Com que són càrrecs electes i legitimats per la ciutadania, la seva funció seria la mantenir la continuïtat del procés i suplir les funcions del parlament i la Generalitat, tot i que no estaran legitimitats per la legalitat espanyola.

Font: Vilaweb