dilluns, 28 de març del 2016

Declaració de Balaguer. ANC




CAP A LA LLIBERTAT 
AMB L’EMPARA DEL DRET INTERNACIONAL.

L'Assemblea Nacional Catalana té com a finalitat primera "promoure la creació de les condicions polítiques i socials necessàries per a l’assoliment i la constitució de l’Estat catala propi, independent, de dret, social i democràtic", tal com es recull a l'article 2 dels seus estatuts. L'ANC és una associació que treballa, doncs, per recuperar de manera pacífica i democràtica la sobirania del poble català a partir de l'exercici del dret a l'autodeterminació i del dret a decidir. Davant la prohibició de l'exercici d'aquests drets i davant de les actuacions de l'Estat espanyol cada vegada menys democràtiques i, fins i tot, il·lícites, manifestem públicament que ens acollim al Dret internacional en matèria de protecció d'un poble que defensa, des de la pau, la convivència i la democràcia, els seus drets polítics.


En l'àmbit internacional, l'estat espanyol ha transmès que allò que planteja Catalunya és un afer intern quan en realitat es tracta d'un canvi de model organitzatiu que pot suposar l'impuls d'una millora substancial dels sistemes polítics tant de Catalunya, com de la resta de les nacions d'Espanya i d'Europa. Per això, l'Estat espanyol duu a terme constantment accions coercitives i judicials contra l'ANC i les altres entitats que estan promovent el canvi de sistema polític a Catalunya. Per fer-ho, degrada el sistema judicial posant-lo al servei dels que es neguen a trobar una sortida política al problema que suposa l'impuls de l'alliberament nacional de Catalunya. Cal donar per superat el marc jurídic actual i cercar en el Dret internacional l'empara tant del nostre nou full de ruta com de les nostres accions.

És per tot això que declarem i així ho comunicarem als organismes internacionals: Que l'ANC és una associació i, per tant, un col·lectiu que treballa per un nou projecte polític i social per a Catalunya i per l'impuls d'un nou full de ruta. En aquest sentit, ens acollim al Dret internacional en matèria de protecció dels drets d'un col·lectiu que defensa, des de la pau, la convivència i la democràcia, l'emancipació d'una nació oprimida. Rebutgem la utilització interessada dels òrgans judicials amb un ús coercitiu il·lícit per aturar el moviment pacífic de milions de ciutadans que han decidit avançar cap a un estat propi i independent.

Visca Catalunya Lliure!!!!

Balaguer, 12 de març de 2016