dilluns, 11 de gener del 2016

Palinuro ens entén

    RAMON COTARELO GARCIA

    Es llicencià en ciències polítiques i sociologia a la Universitat Complutense de Madrid. Posteriorment ha fet postgraus a la Universitat de Frankfurt i a la Universitat de Lancaster.


    De 1984 a 1988 fou vicerector de la Universitat Nacional d'Educació a Distància, i actualment n'és catedràtic de Ciències Polítiques i de la Administració. Ha traduït al castellà, entre d'altres, obres de Norbert Elias, Georg Simmel i Jürgen Habermas (La Reconstrucción del materialismo histórico). També forma part del consell editorial del diari Público.


    En les seves obres ha fet una anàlisi crítica de la transició espanyola des del punt de vista de l'esquerra. També va criticar les accions de la premsa dretana i del propi Partit Popular contra el govern de Felipe González davant les eleccions generals espanyoles de 1993 i1996.


    Tot i declarar-se nacionalista espanyol darrerament s'ha mostrat defensor del «dret a decidir» en el procés independentista català i de la condició de «nació» de Catalunya criticant la posició de l'estat espanyol i dels partits majoritaris vers el problema.


    Aquí tres articles de'n Ramon Cotarelo extrets del seu blog PALINURO que expliquen de manera molt clara i entenedora el que ha passat aquests dies a Casa Nostra i les reaccions que han hagut a casa dels veins.



Gobierno en Cataluña


Una lección de oratoria


La Brunete mediática: Mas, la CUP y España