dissabte, 9 de gener del 2016

Conferència de Premsa

President Mas: "Faig aquest servei perquè tinc present l'interès del país per sobre de qualsevol altre"

·       Artur Mas ha anunciat l’acord entre Junts pel Sí i la CUP, que permetrà “anar per feina i tirar endavant el país”
· El cap de l’Executiu ha explicat que farà “un pas al costat” i ha proposat que l’alcalde de Girona i president de l’AMI, Carles Puigdemont, sigui investit demà president de la Generalitat
· L’acord recull “el compromís explícit” de la CUP de garantir l’estabilitat del Govern de la Generalitat i comportarà canvis en aquest grup parlamentari
· El president Mas ha subratllat que amb aquesta decisió “el projecte està viu i el procés queda salvat”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa per donar a conèixer l’acord entre Junts pel Sí i la CUP que permetrà complir el mandat democràtic del 27S, “anar per feina i tirar endavant el país”. Artur Mas ha explicat que, fruit d’aquest acord, ha decidit “fer un pas al costat” i no presentar-se com a candidat a la reelecció de la Presidència de la Generalitat. El president ha reconegut que aquesta decisió “té un component dolorós”, però ha subratllat que“faig aquest servei, perquè tinc present l’interès del país per sobre de qualsevol altre”.
En aquest sentit, Artur Mas s’ha mostrat “molt tranquil” i convençut que “els beneficis d’aquest acord superen de llarg els costos que hi pugui haver”“En els propers dies es veuran amb tota claredat els beneficis d'aquesta decisió, per al país i per al projecte que estem defensant, que tantes voluntats ha arribat a aplegar aquests darrers anys”, ha conclòs.
El cap del Govern ha insistit que, malgrat que n’hi han ofert molts, no vol càrrecs, perquè “no es tracta de canviar un càrrec per un altre”, i ha afegit que, “a partir de dilluns, seré expresident”.Artur Mas ha revelat, però, que no es retira de la política i que destinarà “esforços personals a refer el que significa CDC i tot el que representa”. També ha fet notar que amb la decisió que ha pres avui queda “absolutament lliure del compromís” que havia fet públic de no tornar-se a presentar després de 18 mesos si se’l deixava acabar el projecte polític català.
Garantir l’estabilitat del Govern
Al llarg de la seva compareixença, el president Mas ha anat desgranant les clàusules de l’acord. Una de les més destacades és que ha proposat que l’actual alcalde de Girona i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, sigui investit president demà en primera votació pel Parlament de Catalunya. Ha mostrat la seva “plena confiança” en Carles Puigdemont i ha expressat el seu convenciment que exercirà aquest càrrec de manera “altament eficaç i positiva”“És un alcalde actiu, que té experiència de gestió, que sap què vol dir l’Administració i el contacte directe amb la gent i que té molt clar el projecte de país”, ha manifestat.
En aquest sentit, el cap de l’Executiu s’ha posat “a disposició del futur president de la Generalitat amb tot i per tot, i del nou Govern de Catalunya”, a qui “ajudaré amb tot el que calgui i se’m demani, sense reserves ni demanar res a canvi, i especialment cap càrrec”.
A banda de tirar endavant la investidura del futur president, l’acord recull “el compromís explícit de la CUP de garantir l’estabilitat parlamentària”“La meva obsessió era garantir l’estabilitat del Govern de la Generalitat”, ha manifestat Artur Mas, i ha reconegut que “teníem el risc d’una inestabilitat permanent tal com havia quedat el país, fins i tot en cas que hagués sortit la meva investidura”. Així, dos diputats de la CUP s’incorporaran a la dinàmica parlamentària de Junts pel Sí “perquè es pugui fer la feina”“El que no van donar directament les urnes s’ha corregit per la negociació”, ha manifestat el cap de Govern. A més, l’acord també preveu que la CUP “reconegui públicament i assumeixi les conseqüències” dels errors comesos durant les negociacions, amb una renovació de la composició del seu grup parlamentari.
Amb l’acord, ha conclòs el president Mas, “el projecte està viu, el procés queda salvat, el Parlament podrà començar a funcionar i el Govern podrà fer la feina que ha de fer amb la garantia q no li tombaran les coses”.