dissabte, 5 de setembre del 2015

27S CUP

Dins de la Campanya de col·laboració de l'ANC amb les diferents candidatures sobiranistes, passem la següent informació de la Candidatura  de la CUP



Antonio Baños: «No estarem 18 mesos de negociacions amb l'Estat, cal guanyar la independència i proclamar-la»

5.09.2015




Antonio Baños, candidat de la CUP-Crida Constituent ha alertat avui que la seva formació «no pensa estar 18 mesos de negociacions amb l'estat espanyol» i que «el 27 de setembre cal guanyar la independència, proclamar-la i obrir un procés constituent obert i popular». Baños ha fet aquestes declaracions en resposta a les paraules a d'Artur Mas que ahir va assegurar que descartava una Declaració Unilateral d'Independència i que després del 27S s'hauria d'obrir una negocació amb l'estat.

Baños ha participat avui a l'Assemblea Oberta celebrada al Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet on s'ha presentat la «Declaració de Ripollet», declaració que resumeix els compromisos de la candidatura amb el procés que viu el país. L'assemblea ha servir per aprovar el programa de la CUP-Crida Constituent per les eleccions del 27 de setembre. El programa ha estat treballat per totes les organitzacions polítiques que formen part de la candidatura.

En el programa de la CUP-Crida Constituent es destaca l'aposta per a dur a terme la Declaració Unilateral d'Independència; impulsar un programa d'emergència social que prioritzi l'aturada dels desnonaments, dels acomiadaments i de les retallades i les privatitzacions per sobre del pagament del deute; així com la gestió pública de tot l'ensenyament, la sanitat, justícia, obra pública i que instauri la Renda Garantida Ciutadana; impulsar un procés de desconnexió nacional i popular amb l'Estat espanyol i la Unió Europea sobre la base de la suspensió de l'aplicació de tota la legislació estatal i de la Unió Europea lesiva per a les classes populars; articular un programa per garantir que el procés tingui un caràcter autoorganitzat i popular; i cercar el reconeixement internacional.

Per la seva banda, la candidata Gabriel Serra (número 4 per Barcelona) ha destacat el treball fet amb el programa «elaborat en assemblees obertes arreu del territori» i «l'organització popular en comissions i comitès de campanya amb que s'està articulant la CUP-Crida Constituent per afrontar les eleccions».

En l'acte també ha intervingut l'alcalde de Ripollet, José M Osuna, de la candidatura d'esquerres Decidim Ripollet, que ha agraït a la CUP que hagi escollit la seva vila «un municipi amb una llarga història de lluites popular i obreres» per presentar el programa de les eleccions del 27 de setembre. Osuna també ha destacat el compromís de les Candidatures Alternatives del Vallès amb el projecte que defensa la CUP.

Entre els convidats a l'acte hi havia Jordi Sànchez de l'ANC, Carme Teixidor i Josep Maria Bellmut de «Catalunya diu prou», Joan Guirao de l'ACAPS, Eugeni Rodríguez del FAGC i Antoni Alarcon de la Intersindical-CSC.

Font. www.cup.cat

L’ANC no forma part de cap candidatura. Com a entitat favorable a la independència de Catalunya, difondrà informació de totes les candidatures compromeses amb la independència i amb el caràcter plebiscitari del 27S.
AT Sant oan Despí