dimarts, 14 de juliol del 2015

Postura ANC davant la llista sobiranista





El secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha reunit aquest dimarts per valorar el principi d'acord entre CDC i ERC, amb la futura incorporació d'altres opcions polítiques i de persones de la societat civil encapçalant la llista. L'òrgan de direcció de l'ANC ha valorat positivament un pacte 'que va en la línia' que havia defensat l'entitat -és a dir, tenir el menor nombre de candidatures independentistes, garantir la governabilitat i que s'executin les línies programàtiques del Consell Assessor per a la Transició Nacional- tot i que 'no reflecteix tota la proposta' que l'ANC havia fet arribar la setmana passada, segons un comunicat que ha fet pública l'entitat.

L'ANC farà arribar als partits la necessitat de tenir amb la major celeritat possible els detalls del principi d'acord, per poder valorar tot el contingut específic i traslladar la seva opinió al respecte. 



Finalment, el secretariat nacional ha volgut deixar constància que l'ANC continuarà exercint la seva funció de moviment transversal, plural i unitari i que donarà suport a totes les candidatures independentistes 'amb l'únic objectiu d'aconseguir que el 
27-S sigui el plebiscit guanyador'.