dilluns, 23 de juny del 2014

Manifest de la Flama del Canigó.

MANIFEST FLAMA CANIGÓ 2014 

Arriba la flama, s’encén el foc i comencen les fogueres de Sant Joan. Encenent una  nit màgica, nit de solstici, nit de renovació en el nostre cicle vital.

Flama compartida en milers de fogueres repartides per tot el territori dels Països Catalans. 

LA NOSTRA PÀTRIA!  EL NOSTRE TERRITORI  ESTIMAT!

Amb aquesta flama renovem la il·lusió que una gran majoria tenim en el procés que lentament s'està cuinant.

Moltes baixades de la Flama del Canigó han format part de les nostres vides, de les de tots aquells catalans anònims que han lluitat fins al seu últim alè per esdevenir lliures, dels que naixeran en un país nou que tots haurem ajudat a reconstruir.  La flama del Canigó forma part del nostre passat, del nostre present i del nostre futur!

Estan amb nosaltres, en totes i cadascuna de les fogueres que avui s’encendran amb aquesta petita flama,  tots els catalans que des del 1714 fins avui, el 2014, ens hem mantingut  fidels al nostre País. I amb ella abraçarem a tots els que vulguin, colze a colze reconstruir-lo, siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin. Per que el foc acull a tot el que si vulgui acostar. Il·lumina i escalfa a tothom qui vulgui apropar-se.

El foc és lliure, no pregunta qui som, ni d'on venim , ni que creiem.. i ningú el pot abastar ni lligar.
Nosaltres, a imatge d'aquest foc,  també esdevindrem lliures  i podrem construir el país que volem per a nosaltres i per als nostres fills i néts.

Aquesta flama que es renova cada any, que compartim milers i milers de ciutadans d’aquest país nostre, que tant estimem, arriba un cop més per simbolitzar  el nostre projecte compartit. Arriba per unir, a tots els que vivim en aquest territori en una il·lusió compartida, en un desig compartit.

Del nostre Canigó baixa una  flama que encendrà les fogueres de la nit de Sant Joan  estenent-se de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó per mantenir vius i ferms l'esperança i el desig , que algun dia, i  ara sí que ja no gaire llunyà,  tornarem a esdevenir un país lliure.

Molts catalans estem sortint al carrer, aquests últims anys, per que ja no tenim por de dir en veu ben alta que SÓM UNA NACIÓ i que com a tal ens sentim. I que per tant, com a tal volem viure. I ara si, ningú ens podrà aturar! Per que tenim la raó i la força.. del desig, de l’esforç i de la creença plena de ser en el camí que ens portarà a la llibertat.

Que volem aixecar el nostre país de la misèria en que alguns estan entestats a convertir-lo. Que la nostra Pàtria ja mai més serà dissortada, com deia el poeta, per que està en els ànims d’ una gran majoria de  catalans tornar-li a donar la llibertat, l'esplendor i la llum que aquesta petita flama representa.

Que la Flama del Canigó, que avui ens uneix, esdevingui el símbol de llum i unió per tot el territori sobirà dels Països Catalans.     
                    

 VISCA CATALUNYA LLIURE!