dilluns, 25 de novembre del 2013

Catalunya mestissa


L’ANC presenta el vídeo ‘Catalunya mestissa!’· L’espot reivindica la pluralitat de la societat catalana amb el testimoni de diversos independentistes.

Un cop fet públic el seu posicionament respecte el moment polític actual, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) presenta el vídeo “Catalunya mestissa!”,un testimoni de persones que defensen el seu anhel d’independència, alhora que reivindiquen el mestissatge com a element fonamental de la societat catalana, una societat amb arrels també andaluses i d’altres zones de l’Estat espanyol.

Fet en col·laboració amb la plataforma “Altres Andalusos”, els testimonis reivindiquen la validesa de totes les  formes de viure la catalanitat i defensen la pluralitat de la població catalana actual. Els participants reivindiquen també una independència social que faci justícia a les generacions que als anys 40s-70s van immigrar de diverses zones de l’Estat espanyol per treballar i per buscar una vida millor. Demanen la independència d’una Catalunya orgullosa de la seva història social, que recordi que la lluita per la llibertat i per la justícia és un patrimoni nacional viu i compartit. 

Els participants defensen que aquest esperit revifi avui per empènyer Catalunya cap a la independència, aconseguint que l’esforç de generacions i generacions de catalans vagi pel benestar propi i pel dels fills i nets, en un país cohesionat, obert i amb futur. 

Prevista inicialment per a principis d’estiu, la publicació de “Catalunya mestissa!” s’ha ajornat fins ara per no coincidir amb altres campanyes i donar-li major visibilitat. Diversos musics catalans han cedit obres seves per “Catalunya mestissa!”.