dimecres, 3 d’octubre del 2012

Des de Europa diuen...

El president del parlament europeu fa un toc d'atenció a Vidal-Quadras Diu que els valors de la Unió Europea són la llibertat d'expressió i el respecte al dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament · Ha rebut 40.000 cartes en tan sols tres dies

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, diu que no pot prendre mesures disciplinàries contra el vice-president Alejo Vidal-Quadras per les seves declaracions a favor d'una intervenció a Catalunya si fa un referèndum sobre la independència. 

Shulz considera que seran els catalans que avaluaran Vidal-Quadras per unes declaracions que no tenen res a veure amb els valors fonamentals de la Unió Europea, la llibertat d'expressió i el respecte al dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament. A més, Shulz reconeix haver rebut més de quaranta mil cartes sobre la qüestió des de divendres. Com que no pot respondre individualment a tots els remitents, publica la carta que ha enviat als eurodiputats que li han demanat que prengui decisions sobre Vidal-Quadras: 

 'Honorables membres, estimats col·legues, Gràcies per la vostra carta cridant la meva atenció per les recents declaracions fetes pel vice-president Alejo Vidal-Quadras. Com sabeu, aquesta cambra està completament compromesa amb el principi de llibertat d'expressió, així com el respecte del dret de tots els ciutadans europeus de manifestar-se pacíficament. En primer lloc, puc assegurar-los que les declaracions no van ser fetes per Vidal-Quadras en qualitat de vice-president del Parlament Europeu. Reflecteixen una opinió personal feta en un context polític nacional. 

No obstant això, no em pertoca com a president del Parlament Europeu jutjar el contingut de les declaracions fetes per un membre ni prendre mesures disciplinàries. Pertoca als votants catalans valorar aquesta declaració. 

 Cordialment, Martin Schulz'